Joi 24 septembrie 2020, sediul A.N.C.M.R.R. din M.A.I., filiala „Pintea Viteazul”-Maramures, din Baia Mare, a fost, din nou, gazda mai multor evenimente culturale, la care au fost prezenți atât membri ai filialei, în număr foarte mare, cât și multi invitați.

 

Activitatile au fost deschise de catre col.(r.) Ioan Ceterchi, presedintele filialei, care a fost moderatorul activitatilor și a prezentat programul zilei, iar la final a mulțumit și felicitat pe toți cei implicați în aceste frumoase evenimente culturale.

 

Manifestările au început cu o rugăciune rostită de preotul militar, dr. Daniel Achim, care apoi l-a elogiat pe  Sf. Siluan Anthonitul. ,,Țineți mintea în iad și nu deznădăjduiți ” sunt cuvintele pe care le primește de la Hristos în miezul unei nopți în care era tulburat de demoni în rugăciune.

 

A urmat apoi prezentarea cărții ”Picături de timp. fărâme de veșnicie” scrisă de prof. Ioana Butuza, membră si a a Asociației noastre, fiica regretatului om de televiziune și prezentator de manifestări cultural-artistice Octavian Butuza.

 

După prezentare, alături de autoare, au luat cuvântul, col.(r.) Gavril Babiciu, col.(r.) Gheorghe Neag și directorul Teatrului Ararat, actorul Claudiu Pintican, care a recitat câteva poezii extraordinare.

 

Activitățile au continuat cu lansarea celei de a treia cărți „Ceața ca o bestie„, a colegului nostru căpitan (r.) Mihai Marian. După prezentarea acesteia de către autor, au luat cuvântul, colonel (r.) Gheorghe Neag, economist Nistor Lihet, iar actrița Claudia Păunescu, de la Teatrul de Stat Baia Mare, a recitat două poezii din volumul autorului, „Marea Rătăcire„, după care au urmat colonel (r.) Ioan Marchiș și din nou actorul Claudiu Pintican, care a continuat recitalul, cu poeziile „Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane” și „O scrisoare de la Muselim Selo”.

 

In continuare s-a trecut la comemorarea poetului George Coșbuc, de la cărui nașterea au trecut 154 ani. Despre poetul George Coșbuc a vorbit Carmena Felicia  Băințan, președinta Ligii Scriitorilor din Maramureș, iar actorul Claudiu Pintican a recitat trei poezii ale poetului.

 

In continuare, epigramista Aurelia Velea a prezentat mai multe epigrame din colecția sa, auditoriul amuzându-se de fiecare dată.

 

Ca epilog, a urmat un program artistic deosebit, prezentat de profesoara de canto și solista de muzică populară Lorena Șut, împreună cu elevele sale, solistele Maria Ungur și Lăcrămioara Petruș, care  i-au încântat pe toți participanții cu talentul și vocile lor.

 

Toate aceste activități, desfășurate la sediul A.N.C.M.R.R. din M.A.I. – filiala „Pintea Viteazul” Maramureș, au fost foarte reusite, cei prezenți apreciindu-le  prin ropote de aplauze.

         

One thought on “REZERVIȘTII MARAMUREȘENI RECIDIVEAZĂ

  1. Felicitări, din păcate târzii, dragi colegi și succes în continuare.
    Cu atât este mai lăudabilă acțiunea voastră cu cât ați învins cu curaj Covorul ăsta nenorocit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.