Simbolul unității românilor, 1 Decembrie este ziua în care aducem omagiul și recunoștința  noastră, tuturor celor care s-au jertfit pentru idealul de libertate al românilor și pentru ca noi să existăm pe aceste meleaguri, privind cu recunoștință spre viitor.

Continuând tradiția acțiunilor  patriotice și de suflet (cu care ne mândrim), un grup reprezentativ al rezerviștilor militari teleormăneni uniți și ai venerabililor veterani de război, au participat, cu plăcere, emoție și deosebită onoare, în municipiul Alexandria, la manifestările prilejuite de ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, ocazie cu care au depus lumânări, candele și buchete de flori, la monumentele ridicate în cinstea și memoria eroilor alexăndreni și celor teleormăneni, căzuți în Primul Război Mondial.

Acestei inițiative i-au dat curs toate structurile asociative din Sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională reprezentând rezerviștii militari și veteranii de război din județul Teleorman

Ulterior, aceștia au participat și la ceremonia militară și religioasă  (organizată de către Prefectura Teleorman, Garnizoana Militară Alexandria și Episcopia Alexandriei și Teleormanului), desfășurată  (într-un cadru restrâns și fară participarea publicului) în Cimitirul Eroilor din   municipiul Alexandria, dând curs invitației Instituției  Prefectului Jud. Teleorman.

A fost o ceremonie publică scurtă, simplă și puțin…atipică (la limita desfășurătorului prevăzut de regulamentul ceremoniilor și onorurilor militare), desfășurată în condițiile impuse de pandemie, care a cuprins: întâmpinarea și prezentarea onorului;  trecerea în revistă a Gărzii de Onoare;  intonarea Imnului Național al României;  oficierea seviciului religios și depunerea unei coroane de flori (din partea Guvernului României și a Instituției Prefectului).

De asemenea, au fost depuse candele și buchete de flori din partea rezerviștilor militari teleormăneni uniți și a venerabililor veterani de război, între care și colonelul (r.) Liviu-Sorinel Sandu, președintele filialei Teleorman a A.N.C.M.R.R.  din M.A.I.

Manifestări asemănătoare au avut loc și la filiala Ialomița.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.