In data de 8 aprilie 2021, la sediul Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din MAI – filiala „Pintea Viteazu” Maramureș, s-au desfășurat activități culturale, pe trei paliere, moderator fiind președintele filialei, colonel (r) Ioan Ceterchi.

În prima parte a activităților, preotul militar dr. Daniel Achim, a adus în atenție manifestările culturale, organizate de către acesta, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, constând într-un amplu spectacol online, la care au participat soliști de muzică populară, atât din cadrul polițiștilor maramureșeni cât și al celorlalte arme din MAI, după care a vorbit despre importanța spovedaniei și împărtășaniei în Postul Sf. Paști.

A urmat doamna scriitoare Carmena Felicia Băințan, membră a Asociației noastre, care a prezentat cartea, „Răsărit târziu„, după care i-a făcut introducerea domnului profesor poet Nicolae Dumitru, care la rândul său, și-a prezentat două cărți proprii, respectiv: „Stihuri vechi și versuri noi” și „Scripturi caricaturale„, iar în final a citit câteva epigrame și fabule din Revista „eCreator”.

La încheierea activităților, d-l colonel (r) Ioan Bota, președintele filialei maramureșene a Asociației Naționale Cultul Eroilor “Regina Maria”, a oferit conducerii filialei mai multe cărți și reviste, ca urmare a înființării, la sediul acesteia, a Bibliotecii „Pintea Viteazu”.

Activitățile s-au desfășurat cu respectarea regulilor impuse de normele legale privind starea de alertă.

&&&

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.