În data de 29 iulie 2021, un grup de 23 camarazi, membri ai sucursalei Câmpulung din filiala Argeș a Asociației noastre, la inițiativa președintelui acesteia, domnul colonel (r) Gheorghe Malea, au luat parte la o excursie având ca obiectiv vizitarea unor obiective turistice din orașul Ștefănești și municipiul Pitești.

Primul popas a fost făcut la Muzeul Golești, unde piesa centrală este vechiul Conac al  Goleștilor, clădit în anul 1640. Intrarea se face prin foișorul lui Tudor Vladimirescu, care și-ar fi petrecut aici ultimele zile, împreună cu pandurii săi.

Muzeul Brătienilor (fosta Vilă Florica) ascunde între zidurile sale nu numai istoria celebrei familii de liberali care au influențat soarta țării aproape un secol, ci și secretele unor mari decizii care s-au finalizat cu realizarea României Mari și a reformelor interbelice.

Printre dealuri și plantații de vită de vie, excursioniștii au ajuns apoi la Crama Marcea, obiectiv privat, având doi inimoși proprietari, unde au fost degustate vinuri din soiuri de struguri autohtone

După masa de prânz, servită la Pensiunea Florica, grupul s-a deplasat în Pitești – Pădurea Trivale, unde a fost vizitată Grădina Zoologică, care se întinde pe o suprafață de 12 ha și unde pot fi admirate peste 1790 de animale, păsări și pești.

Excursia s-a încheiat cu un moment de reculegere la Mănăstirea Trivale – ctitoria mitropolitului Varlaam al Țării Românești, ridicată în secolul al XVII-lea.

Acțiunea a reprezentat pentru toți participo zi frumoasă, petrecută în mod plăcut și plină de istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.