Luni, 25 octombrie, Ziua Armatei Române, a fost sărbătorită și în garnizoana Baia Mare, la Monumentul „Ostașului Român”, începând cu ora 10.00, în format restrâns și cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a transmiterii virusului Covid 19.

Alaturi de oficialitățile locale si județene , cadre militare active și o gardă militară de onoare, au onorat cu prezența și membri ai ANCMRR din MAI, filiala „Pintea Viteazu”-Maramureș, ANCMRR din MApN, filiala „Alexandru Ioan Cuza”-Maramureș, ANCMRR din SRI, sucursala Maramureș și AN Cultul Eroilor „Regina Maria”- filiala Maramureș.

După oficierea unei slujbe religioase, realizată de preoții militari din Garnizoana Baia Mare, a urmat depunerea de coroane de flori.

GLORIE ETERNA SI RESPECT NEMARGINIT

EROILOR NEAMULUI NOSTRU ROMANESC!!!

&&&

Sâmbătă 30 ocotmbrie 2021, ora 11.00, la Teatrul Ararat, din Baia Mare, în prezența colegilor rezerviști din filială, prieteni, muzeografi și a membrilor de familie , colonelul (r) Gavril Babiciu, și-a lansat cartea „Pe urmele Întregitorilor de Țară”. Moderatorul acestei acțiuni a fost directorul teatrului, actorul Claudiu Pintican, care, a delectat asistența și cu recitarea unor frumoase poezii din creațiile lui Mihai Eminescu, George Coșbuc, Adrian Păunescu, Radu Gyr, etc. Pentru evitarea aglomerării în incinta teatrului, a fost utilizată și modalitatea de participare on-line, pe platforma Zoom.

La eveniment, au mai fost “prezenți” și au avut frumoase și elogioase intervenții și Ioan Godja (Viena-Austria, Radio TV Unirea), Cristian Bucur (președintele Asociației Jurnaliștilor Români de Pretutindeni), prof. Ovidiu Constantin Cornilă (Diaspora, realizator emisiuni tv), Simona Bostan (Germania), dr. Mircea Gheorghe Abrudan (Cluj-Napoca), colonel (r) Ion Craiovan (București), dr. Ionela Flood (Anglia, președinta Societății “Românca&quot”), Daniela Guman (Austria, președinta Asociației Scriitorilor Români din Austria-ASRA), prof. Daniela Cetean (Alba Iulia), prof. Virginia Paraschiv, dr. Mihai Ganea, Adriana Weimer (Lugoj), Felician Petru Vladu, și alții. Un moment aparte a avut loc în momentul în care a intrat, tot on-line și fiica autorului, Gabriela, din Coasta de Fildeș (Africa Occidentală) care, cu puternice și evidente emoții, și-a felicitat tatăl și și-a manifestat regretul că ea și familia ei nu sunt alături , pentru a ciocni o cupă de șampanie în cinstea aniversării zilei de naștere și lansării cărții. Emoționante au fost și intervențiile folclorice oferite de Angela Munteanu (Satu Mare) și a renumitului taragotist Dumitru Dobrican, acompaniat la acordeon de Sorin Rad. A urmat apoi un moment surpriză, când cei doi, ne-au încântat cu o excepțională doină din folclorul românesc, iar preotul militar dr. Daniel Achim, a recitat poemul Ion. A urmat Dan Cordea, cu un moment de excepție, special pregătit pentru acest eveniment.

FELICITARI PENTRU FRUMOASA REALIZARE ȘI LA MULTI ANI !!!

&&&

Duminică, 31 octombrie, la inițiativa conducerilor ANCMRR din MAI, filiala „Pintea Viteazu”-Maramureș, ANCMRR din MApN, filiala „Alexandru Ioan Cuza”-Maramureș, ANCMRR din SRI, sucursala Maramureș si AN Cultul Eroilor „Regina Maria”-Filiala Maramureș, la Cimitirul militar Horea 2, din Baia Mare, a avut loc o acțiune de comemorare a tuturor membrilor filialelor menționate mai sus, care au decedat și care își dorm somnul de veci în această locație.

Cu această ocazie, preoții militari Gabriel Băban și Daniel Achim au oficiat slujbe de pomenire în memoria lor, după care au fost aprinse candele și depuse flori, pe mormintele acestora. Din partea filialei ANCMRR din MAI, a participat un grup de camarazi, în frunte cu președintele filialei, colonel (r) Ioan Ceterchi.

D-ZEU SĂ ÎI ODIHNEASCĂ ÎN PACE ȘI LINIȘTE !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.