În numeroase localități din țară ziua de 9 mai, care marchează un triplu eveniment, respectiv proclamarea independenței de stat a României în 1877, victoria coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea război mondial în 1945 și Ziua Europei, a fost marcată de numeroase manifestări la care au luat parte și membrii filialelor locale ale Asociației noastre.

Festivitățile au inclus și o slujbă de pomenire a celor care și-au dat viața pentru patrie, precum și depunerea de coroane de flori în memoria Eroilor Neamului căzuți pe câmpurile de bătălie pentru apărarea pământului strămoșesc.

Și la Turnu Severin camarazii noștri de la filiala județeană Mehedinți au participat, alături de persoanele oficiale și un numeros public, la această sărbătoare.

La Alexandria, camarazii teleormăneni au fost și ei prezenți la manifestările organizate cu acest prilej, pe platoul din fața Monumentului Eroilor Teleormăneni din cel de-al Doilea Război Mondial.

La Oradea ceremonia militară și Te Deumul au avut loc lângă Statuia Ostașului Român din Parcul 1 Decembrie. Filiala ”MENUMORUT” Bihor a A.N.C.M.R.R. din M.A.I. a depus o frumoasă coroană de flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.