În data de 26 iunie a fiecărui an, conform prevederilor Legii nr. 96 din 20 mai 1998, românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Drapelului Național, prilej de a onora atât stindardul național, cât și întreaga noastră istorie.

Semnificația Tricolorului s-a îmbogățit cu evenimente esențiale în evoluția și consolidarea statului român modern, precum și cu valoarea dăruirii și a sacrificiului celor care și-au dat viața în slujba idealului național.

Toți, deopotrivă, avem onoarea, dar și obligația, să-i cinstim cu respect atât pe cei care au făcut posibilă Unirea Principatelor în 1859, Unirea Transilvaniei cu România în 1918, cât și pe cei care s-au jertfit în Războiul de Independență de la 1877 și în cele două mari conflagrații mondiale și nu numai.

Drapelul naţional este unul din cele trei simboluri naţionale ale României, parte a identităţii naţionale, alături de Stema naţională şi Imnul naţional.

Cu prilejul acestei zile, în Capitală și în reședințele de județ au avut loc numeroase manifestări, onorare de prezența unor înalte oficialități, a militarilor activi, în rezervă și în retragere, precum și a unui numeros public.

În București festivitățile s-au desfășurat în Piața Tricolorului, în prezența Primului Ministru al Guvernului României, la acestea luând parte și membrii Consiliului Executiv al Asociației noastre și camarazi de la filiala București.

De asemenea, camarazii din filialele județene au fost prezenți la festivitățile organizate pe plan local.

Imaginile de mai jos redau aspecte ale participării camarazilor noștri din filialele Alba, Bihor și Maramureș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.