Un grup de rezerviști MAI din cadrul sucursalei Câmpulung Muscel, județul Argeș, a făcut o excursie care a avut drept țintă județul Covasna. Muscelenii au fost ajutați, în planificarea și organizarea excursiei, de către colegii din filiala Covasna ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Ministerul Apărării și Internelor.

Inițiatorul acestei activități, domnul colonel (r) Gheorghe Malea, președintele sucursalei și, totodată, inițiatorul acestei activități, a afirmat că deși camarazii săi provin dintr-o regiune muntoasă, după cele citite și auzite despre județul Covasna, s-au hotărât să vadă aceste ținuturi din interiorul Arcului Carpatic.

Ghidați de un coleg din Sfântu Gheorghe, excurșioniștii argeșeni au vizitat Parcul central, Catedrala Ortodoxă și Muzeul cinegetic din municipiul reședință de județ, apoi zona centrală din Tg. Secuiesc, cu specificul acelor „Curți” și Muzeul păpușilor, precum și stațiunea Covasna cu Valea Zânelor, cascada de pe râul Covasna, Balta Dracului și izvoare de apă minerală.

Ne-a plăcut arhitectura, curățenia din spațiul public, zonele verzi bine îngrijite, oamenii locului. O mențiune specială pentru Restaurantul Șugaș unde am servit masa de prânz, foarte gustoasă și cu specific local pronunțat, iar personalul ne-a servit impecabil.

O mențiune specială pentru camarazii din Sfântu Gheorghe și stațiunea Covasna care ne-au primit cu brațele deschise, ne-au dat explicații despre locurile și obiectivele vizitate, ne-au ajutat să înțelegem specificul local.

Mulțumim domnului colonel (r) ing. Nicolae Ivan, președintele filialei județene Covasna, care împreună cu colaboratorii săi, s-au implicat și au făcut totul pentru a ne simți bine. O să avem ce povesti. Aveți un județ frumos în această țară minunată. Un județ mic, dar cu foarte multe locuri unicat. Precis vom reveni!” a mărturisit domnul colonel (r) Gheorghe Malea care a dorit, la fel ca toți ceilalți excursioniști musceleni, să împărtășească tuturor bucuria acestei excursii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.