Sâmbătă 1 iulie 2023, într-o locație deosebită situată pe Valea Scăriței din satul Ciolt, Asociația Culturală ”Cioltișorul” – având ca președinte pe domnul Ioan Marchiș, care este și prim vice-președinte al ANCMRR din M.A.I. Filiala „Pintea Viteazu” Maramureș, a organizat a III-a ediție a concursului de preparat guyaș, la care s-au înscris 13 echipe conduse de bucătari cunoscuți,

Președintele juriului a fost ”Chef” Sabin Bumb din Baia Sprie, finalistul ediției a X-a, al concursului ”Chef la cuțite”, organizat de Antena 1, iar vicepreședinte a fost câștigătorul ediției 2022, ”Chef” Sabin Indre, din Șomcuta Mare.

În urma notării fiecărui conținut, câștigătoare a fost declarată echipa condusă de bucătarul, Ionel Cozmuța, din Șomcuta Mare, pe locul doi s-a clasat echipa condusă de Sever Vass Trif din Tăuții Măgherăuș iar pe locul trei s-a clasat echipa condusă de Mihai Iuga din Cluj Napoca.

Echipa ANCMRR din M.A.I. ANCMRR M.A.I Filiala ” Pintea Viteazu ” Maramures, condusă de „Chef” bucătar Daniel Achim, având în componență pe col.(r.) Ioan Ceterchi-președintele filialei, col.(r.) Dorel Abraham, pas. (r.) Ionuc Bretan, ajutați de mai multi membri prezenți la locul unde s-a desfășurat concursul, a obținut un merituos loc V.

Pentru cei 15 membri ai asociației, prezenți la fața locului, a fost o zi cu relaxare totală, într-o zonă mirifică la marginea unei păduri de fag și brad.

Înainte de premierea concurenților, președintele filialei noastre, col.(r.) Ioan Ceterchi, a oferit câte o eșarfă tricolor, primarului orașului Șomcuta Mare, Gheorghe Buda, președintelui juriului Sabin Bumb, vice-președintelui juriului Sabin Indre și organizatoarei spectacolului folcloric, coregrafa Amalia Mureșan, care a prezentat un spectacol folcloric deosebit, oferit de copiii din cadrul Ansamblului Folcloric ”Cioltișorul” Ciolt și solistele ansamblului.

A fost o ediție reușită cu un număr mai mare de participanți, față de celelalte două ediții, un numeros public și susținători prezenți pe Valea Scăriței, timpul deosebit și un ambient muzical de excepție.

Manifestarea s-a încheiat cu un frumos foc de tabără.

2 thoughts on “CONCURS DE GUIAȘ LA BAIA MARE

  1. A fost o editie deosebita a acestui concurs de preparat guyas, care ne-a oferit atat privelisti superbe, cat si un spectacol folcloric inedit si un moment cu adevarat demn de luat in seama. Prezenta si sustinerea a atator membri ai ANCMRR, organizatori si participanti au facut ca aceasta manifestare sa devina un adevarat succes. Felicitari tuturor celor implicati!

  2. Felicitari calduroase si multumiri domnului Ioan Marchis si membrilor asociatiei „Cioltisorul” pentru aceasta magnifica organizare a evenimentului! A fost o sambata plina de voie buna, spectacole folclorice minunate si preparate gustoase. Cu siguranta, aceasta editie a concursului de preparat guyas a fost una dintre cele mai reusite si mai frumoase petreceri de pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.