Pomenirea eroilor români la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920 şi consfinţită ulterior prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001, când această zi a fost proclamată Sărbătoare Naţională Bisericească.

Prin legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Domnului Iisus Hristos, a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.

Ca în fiecare an, membrii Asociației noastre au participat la manifestările organizate cu acest prilej.

La București, membrii Consiliului Director al A.N.C.M.R.R. din M.A.I. au luat parte la ceremonialul organizat la Monumentul Eroilor Jandarmi din parcul Cișmigiu, unde au depus o coroană de flori.

Camarazii noștri din filiala „AVRAM IANCU” Alba, au participat la ceremonialul organizat, cu pioșenie și adânc respect, depunând o coroană de flori în memoria celor căzuți pentru țară.

In aceeași zi, la Cimitirul Eroilor din municipiul Slobozia, s-a desfășurat ceremonialul dedicat Zilei Eroilor, unde cu mai multi colegi rezervisti din filiala Ialomița, au depus o coroană din flori. Evenimentul s-a desfășurat în prezența reprezentanților administrației județene și locale, fiind ținută o slujbă de pomenire de către Preasfințitul Părinte Episcop Vicențiu, cu un sobor de preoți.

Tot în această zi și membrii ANCMRR din M.A.I. – filiala ,,Pintea Viteazu” Maramureș au sărbătorit două evenimente deosebite: Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor.

De dimineață, o parte dintre membrii filialei, în frunte cu președintele acesteia, colonel (r) Ioan Ceterchi, au participat la slujba religioasă de la Biserica de pe Valea Roșie, oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin, după care s-au deplasat la Monumentul Ostașului Român, unde au participat la manifestarea dedicată Zilei Eroilor.

A urmat un moment deosebit prin depunerea unei jerbe de flori la monumentul lui Avram Iancu, din Parcul Central Mare, în frunte cu președintele Societății Cultural Patriotice ,,Avram Iancu”, Ioan Tuhuțiu.

La Suceava Ziua Eroilor a fost sărbătorită cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor din cimitirul ”Pacea”, acțiune la care au participat și reprezentanți ai A.C.M.R.R. din M.A.I., filiala ”Ștefăniță Vodă” Suceava, în frunte cu președintele acesteia domnul General maior dr. (r) Vasile MOȚOC. Ceremonia a început cu intonarea imnului național, urmată de o slujbă religioasă oficiată de preoți locali, în memoria celor care și-au dat viața pe câmpul de luptă, iar la final s-au depus coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor din cel mai mare cimitir al Sucevei.

GLORIE ETERNĂ EROILOR ROMÂNI!

One thought on “COMEMORAREA EROILOR NEAMULUI

  1. Cand se publică Ordinul Ministrului cu privire la avansarile Rezervistilor cu ocazia Zilei Rezervistului Militar 2024?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.