În data de 19 februarie 2012, o cercetare la fața locului la Sighetu Marmației, avea să se transforme într-o tragedie. Polițiștii: comisar Ștefan Darius Perhaiță, comisar șef Flore Adrian Șavolszki, comisar șef Ion Mihai și colonel (r) Dinu Suciu, se aflau în clădirea în care, cu doar câteva ore în urmă, avusese loc o explozie de mari proporții. În timpul cercetărilor, o a doua deflagrație avea să le marcheze tuturor viața. Toți au fost răniți și traumatizați, însă cel mai afectat a fost tânărul judiciarist, Darius Ștefan Perhaiță. A fost aruncat de suflul exploziei în afara clădirii, hainele cuprinse de flăcări transformându-l într-o torță vie, iar corpul lui a suferit arsuri grave pe 85% din suprafață.

O adevărată tragedie, un destin frânt. La cei 34 ani a rămas infirm, vederea lui s-a opacizat, iar cei doi copii, de 4 ani și 1 an, au fost vitregiți de a se mai bucura de tot ceea ce un părinte apt fizic ar fi putut să le ofere. Ani întregi de spitalizări și recuperări, ajutor de toate felurile primit de la colegi, doctori care i-au oferit tot ce-au avut mai bun, dar și o dorință de supraviețuire nemaiîntâlnită, au făcut ca Darius să contrazică tratatele de medicină și să fie astăzi printre noi.

Ziua de 20 iunie este ziua lui de naștere. Astfel, câțiva colegi din cadrul Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din M.A.I -filiala ,,Pintea Viteazu” Maramureș, în frunte cu președintele acesteia, colonel (r) Ioan Ceterchi, alături de colonel (r.) Ioan Marchiș, colonel (r ) Ioan Mărieș (zis ,,bunicu”), colonel (r )Cornel Mureșan și lt.colonel (r.) Sorin Perșe, s-au deplasat la locuința acestuia, pentru a-i spune LA MULȚI ANI!

Darius i-a primit cu zâmbetul pe buze și s-a bucurat foarte mult de prezența acestora în casa lui, unde era împreună cu soția și cu cei doi copii.

Președintele filialei i-a înmânat lui Darius Perhaiță, o plachetă și o diplomă, ambele în cinstea Zilei Rezervistului, care s-a sărbătorit la 31 mai. Totodată, din partea unui număr de peste 30 membri ai filialei ,,Pintea Viteazu” Maramureș, i s-a înmânat și un ajutor financiar, necesar multor nevoi personale și familiale.

De asemenea, acesta a fost propus atât de filiala ,,Pintea Viteazu” Maramureș, cât și de către I.P.J. Maramureș, pentru a fi avansat la gradul următor, de colonel în Rezervă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.