La invitația Asociației Veteranilor și Pensionarilor M.A.I. din raionul Căușeni – Republica Moldova, o delegație a filialei Constanța a Asociației noastre condusă de general de brigadă (r) Marin Buzescu, însoțită și de un membru al filialei ANCE”Regina Maria”- filiala Medgidia, s-a deplasat, în perioada 19 – 21 iunie 2024, în localitatea Căușeni din Republica Moldova pentru a participa la activitățile desfășurate de aceasta pentru comemorarea eroilor.

Delegația noastră a fost întâmpinată în localitatea Căușeni de membrii conducerii raionale Căușeni a Asociației Veteranilor și Pensionarilor M.A.I. din Republica Moldova.

În prima zi delegația noastră a participat la o ședință a poliției raionului Căușeni la care s-au comemorat polițiști (eroi) decedați în luptele de la Tighina în anul 1992 și la slujba de pomenire de la monumentul închinat acestora, unde a depus coroane de flori. În aceeași zi s-a participat la slujba de pomenire de la monumentul eroilor căzuți în luptele de la Varnița – Tighina (19 – 22 iunie 1992), în prezența președintelui raionului Căușeni și a fostului ministru de interne al Republicii Moldova, Victor Catană.

La sediul raionului Căușeni, în prezența presei, a televiziunii și a președintelui Consiliului Raional a fost semnat ” Protocolul de colaborare” între A.N.C.M.R.R. din M.A.I. – filiala Constanța și Asociația Veteranilor și Pensionarilor M.A.I. din raionul Căușeni – Republica Moldova, ocazie cu care s-au ținut discursuri de către reprezentanții ambelor părți.

În cea de-a doua zi delegația a participat la inaugurarea, dezvelirea și depunerea de coroane la monumentul închinat Domnitorului ” Ștefan cel Mare și Sfânt” din orașul Căușeni, ridicat și cu contribuția Consiliului Județean Neamț, la care a fost prezent și prim-ministrul Republicii Moldova, Alexandru Catan și președintele Consiliului județean Neamț, Ion Asaftei. Au mai fost efectuate vizite la diferite obiective economice din localitate și la Primăria Feștelița. De asemenea s-au depus flori la cimitirul Eroilor Români căzuți în al II-lea război mondial și la Bustul Regelui Ferdinand I, și a fost vizitat monumentul închinat Domnitorului Ștefan cel Mare  și Inspectoratul pentru situații de urgență din localitatea Ștefan Vodă.

Ultima zi a vizitei a fost consacrată manifestărilor organizate la mânăstirea „Marta și Maria” din localitatea Hagimus, unde, după slujbă, s-a procedat la îngroparea în fundația mânăstirii a unei capsule cu pământ, adus de la mormântul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt de către președintele Consiliului Județean Neamț.

??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.