Casa de Pensii Sectorială – CSP a MAI este în procedură de trimitere a unor decizii de recuperare a unor sume considerate “drepturi de pensie încasate necuvenit”, de către unii rezerviști MAI.

În perioada următoare vor primi asemenea decizii o parte dintre rezerviștii MAI care, la data pensionării, aveau calitatea de cadru militar activ.

Din discuțiile purtate la nivelul conducerii CSP a MAI a rezultat faptul că aceste decizii au fost emise, așa cum se specifică și în conținutul lor, ca urmare a unei măsuri dispuse de Curtea de Conturi a României, cu termen de aplicare 30.06.2024.

Modul de abordare al Curții de Conturi privind metodologia de calculare a pensiilor militare a fost contestat de CSP a MAI, iar acest litigiu se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Având în vedere cele prezentate, precum și faptul că aceste acte administrative sunt emise individual, rezerviștii care primesc asemenea decizii au posibilitatea de a folosi căile de atac menționate în conținutul acestora, în termenul precizat.

Subliniem că, în opinia noastră, un aspect important în favoarea rezerviștilor care doresc să conteste o asemenea decizie individuală este faptul că, în prezent, se află pe rolul instanței supreme un dosar care are ca obiect soluționarea litigiului dintre CSP a MAI și Curtea de Conturi a României în această cauză.

În situația respectivă rezerviștii care primesc asemenea decizii pot solicita în instanță, pe lângă anularea deciziei primite, și suspendarea imediată a efectelor acesteia, până la soluționarea definitivă în instanță a litigiului dintre CSP a MAI și Curtea de Conturi a României.

Cu încrederea că fiecare rezervist aflat în această situație nedorită va decide dacă să acționeze conform celor prezentate, ne exprimăm speranța că demersurile vor fi soluționate în favoarea rezerviștilor.

CONSILIUL DIRECTOR AL A.N.C.M.R.R. din M.A.I.

8 thoughts on “COMUNICAT PRIVIND DECIZIILE DE RECUPERARE EMISE DE CASA DE PENSII SECTORIALĂ A M.A.I.

  1. Nenorociții dracului, după ce nu au respectat Legea pensiilor militare prorogand an de an drepturile cuvenite, nu au aplicat indexarile cu inflația considerând militarii paria societății, acum se trezesc ca ne-au dat din calcule pensii prea mari.
    De ce să-mi considere drepturi necuvenite și să le restitui eu și sa nu le restituie cei care au calculat… Eu ca pensionar nu am făcut nici un calcul…
    Dacă eu va organ de C. Pen. băgam în pușcărie un nevinovat era cercetată și condamnată instituția Poliției Române sau eu ca polițist?!?

  2. Il sustinem pe colegii nostri pensionari MSI in demersul lor.Si revomandam tutror pensionarilor care primesc asemenea decizii sa contedte in instanta deciziile primite Trebuie actu ne in indtanta si pentru calcul gresit al impozitului progresiv.15 rezervisti de la M.Ap N au obtinit castog de cauza!!!

  3. Aș dori, ca și foarte mulți colegi, ca să ni se trimită, cât mai repede posibil un model de Plângere prealabilă pentru a fi înaintată la Casa de pensii. Se pare că această problemă îi afectează numai pe cei ieșiți la pensie anterior datei de 1 septembrie 2017.

  4. Aceasta problema îi afectează doar pe cei de la armele jandarmi și pompieri ieșiți la pensie pină la data de 1 ianuarie 2017 . Nu-i afectează pe polițiști și pe cei de la MAN !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.