Centrul Cultural al MAI din Capitală a găzduit, în perioada 30.10-1.11.a.c., a 26-a ediție a Salonului de carte juridică, civică și polițistă organizat de Editura MAI. Manifestarea a reunit numeroase edituri și editori prezenți cu lucrări mai noi și mai vechi expuse la standurile salonului, majoritatea dintre aceștia fiind o prezență constantă la acestă manifestare tradițională, între care: Editura Militară, Univers Juridic, Fast Editing, Detectiv Literar, Mica Valahie, Editura Speteanu, Vivaldi, Diana Press, Fundația literar-istorică Stoika și Editura UZP.

Salonul din acest an a fost un regal dedicat cărții, la care au fost premiate cele mai bune titluri apărute în ultimul an la Editura MAI, coordonată de dna comisar-șef Carmen Tudorache. Manifestarea s-a desfășurat într-o atmosferă festivă, încărcată de emoție și bucuria de a fi reunit personalități ale literelor și culturii, profesioniști ai Internelor, scriitori consacrați, edituri de prestigiu, studenți ai Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuzaׅ și elevi ai Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina, precum și un public numeros, iubitor de carte și cultură.

Gala de decernare a trofeelor Editurii a reunit pe scena Centrului Cultural numeroși autori de lucrări de specialitate, premiați pentru lucrările realizate și publicate la Editura MAI. Premiile au fost acordate de președintele de onoare al Salonului, dl. chestor de poliție Marcel Simion, președintele Corpului Național al Polițiștilor, și de președintele executiv al acestei ediții, colonel r. Valentin Uban, președinte al Filialei MAI a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și membru al Consiliului Director al ANCMRR din MAI.

Între laureații Galei festive a fost și președintele ANCMRR din MAI, dl. General de brigadă r. dr. Tudor SANDU, care a primit Diploma de excelență conferită pentru colaborarea Asociației la realizarea unor lucrări profesionale ale Editurii MAI. În cuvântul său, acesta a menționat contribuția colectivă a conducerii Asociației la această colaborare, semnalând prezența la manifestare și a dlui General r. dr. Ioan Hurdubaie, fost președinte și în prezent președinte onorific al Asociației, și a dlui General-maior r. dr. medic Mihai-Marius Dan, prim-vicepreședinte al Asociației.

Gala de decernare a premiilor a cuprins și un frumos spectacol artistic oferit de soliști ai Ansamblului Ciocârlia, răsplătit cu aplauze repetate de numerosul public prezent. UZPR a oferit o diplomă de excelență Centrului Cultural al MAI, la aniversarea a 75 de ani de existență, primită de directorul centrului, dl. comisar-șef Alin Avram.

Pe tot parcursul desfășurării Salonului au avut loc numeroase prezentări și lansări de carte, la care a asistat un public interesat și avizat, precum și un medalion de autor dedicat regretatului general bg.r. prof. univ. dr. Nicolae Rotaru, care a reunit numeroși scriitori, istorici și critici literari, ziariști, editori și cititori care au evocat memoria acestuia.

Parteneri tradiționali ai Salonului au fost Corpul Național al Polițiștilor și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.