Pentru marcarea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice,  în data de 29 noiembrie 2016, în sala de conferințe a hotelului “Bistrița”, a avut loc întâlnirea a peste 50 de rezerviști ai filialei Bistrița-Năsăud a A.N.C.M.R.R. din M.A.I. cu specialiști în domeniul problematicii inspirate de tema „Impactul social al îmbătrânirii. Îmbătrânirea activă”. Au fost prezenți doi psihologi, un medic de familie cu specializare în geriatrie, precum și o asistentă din cadrul DGASPC Bistrița Năsăud.

După prezentarea temei de către  specialiștii invitați, au urmat întrebări interesante puse de colegii noștri, întâlnirea transformându-se într-o discuție interactivă, apreciată de acești specialiști.

Tot cu acest prilej, doi membri ai filialei, cu preocupări în spiritul acestei teme, au prezentat participanților câteva aspecte legate de alimentația sănătoasă și prevenirea unor tipuri de cancer.

În final, reprezentata DGASPC Bistrița Năsăud  a prezentat asistenței rețeaua de unități de cazare a bătrânilor (centre de asistență socială), de pe raza județului Bistrița-Năsăud.

Întânlirea s-a constituit într-un eveniment deosebit, atât pentru participanți – membrii filialei – , cât și pentru specialiștii prezenți, care  au mulțumit gazdelor pentru invitația  de a lua parte la acest simpozion și mai ales pentru interesul manifestat de cei prezenți față de problemele discutate.

Întâlnirea s-a încheiat cu un scurt și plăcut moment de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.