Cu prilejul Zilei Armatei Române și a sărbătoririi a 140 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Rusia, sucursala municipiului Câmpulung Moldovenesc a filialei „Ștefăniță Vodă“ Suceava a A.N.C.M.R.R. din M.A.I. a organizat o activitate menită să marcheze aceste două evenimente festive.

Din inițiativa colonelului (r.) Vasile Vargan, președintele sucursalei, cu ajutorul celorlalți camarazi, s-a procedat la curățenia și întreținerea Cimitirului Eroilor români căzuți in luptele din 1918 și 1944 și a Monumentului eroilor sovietici căzuți in luptă in 1944. La această activitate civică s-a alăturat, cu mult entuziasm, și un grup de elevi de la Școala gimnazială „George Voevidca“ din localitate.

Au fost văruite mormintele eroilor, bordurile de la alei și marginile monumentelor, a fost reparat soclul celor două monumente, au fost vopsite cele 50 cruci ale eroilor români, s-a făcut curat în interiorul cimitirelor, au fost puse steagurile României, au fost scrise cu negru numele eroilor sovietici etc.

Membrii sucursalei s-au angajat ca, împreună cu primăria și gimnaziul din localitate, să aibă în continuare în întreținere aceste monumente, pentru cinstirea memoriei și onoarei soldaților români și sovietici căzuți în luptă în zona Câmpulung Moldovenesc, ca un pios omagiu adus acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.