În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea celor două principate, Moldova și Țara Românească, sub aceeași domnie, a principelui Alexandru Ioan Cuza.

Și în acest an, în pofida dificultăților provocate de pandemia de coronavirus, membrii Asociației noastre au fost prezenți la manifestările organizate în numeroase localități din țară.

Astfel președintele Asociației a participat la evocarea acestui moment de referință din Istoria Neamului la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza,

Cu aceeași ocazie camarazii noștri de la filiala Satu Mare, împreună cu cei de la filialele județene sătmărene  ale asociațiilor surori și ai Consiliului județean al organizațiilor de pensionari și al persoanelor vârstnice, au participat la depunerea unei coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Anterior acestui eveniment, Biroul Executiv al filialei Satu Mare a ANCMRR din MAI a organizat, în data de 22 ianuarie,  o întâlnire cu membrii săi, ocazie cu care a fost subliniată importanța și semnificația zilei de 24 ianuarie și a domnitorului care a făurit Mica Unire a românilor. Întâlnirea s-a încheiat cu o masă festivă, la care a fost servit binecunoscutul ciolan cu fasole, stropit cu palincă și cu vin, cei prezenți  fiind totodată încântați de celebre cântece patriotice și populare, interpretate de artiști din zonă.

   

 

Și camarazii de la filiala Mureș au luat parte, odată cu camarazii de la celelalte asociații surori din județ și cu oficialitățile locale, la sărbătorirea a 162 de ani de la Unirea celor două Principate, în semn de omagiere a înaintașilor noștri care au înfăptuit marele act de la 24 ianuarie 1859.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.