În fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea celor două principate, Moldova și Țara Românească, sub aceeași domnie, a principelui Alexandru Ioan Cuza.

Și în acest an, în pofida dificultăților provocate de pandemia de coronavirus, membrii Asociației noastre au fost prezenți la manifestările organizate în numeroase localități din țară.

Astfel președintele Asociației a participat la evocarea acestui moment de referință din Istoria Neamului la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza,

Camarazii de la filiala Satu Mare au luat parte, împreună cu cei din filialele locale ale structurilor similare din M.Ap.N. și S.R.I., și membrii Consiliului județean al organizațiilor de pensionari și al persoanelor vârstnice, la sărbătorirea Zilei Unirii, acțiune de la care provin imaginile de mai jos.

   

 

Și camarazii de la filiala Mureș au luat parte, odată cu camarazii de la celelalte asociații surori din județ și cu oficialitățile locale, la sărbătorirea a 162 de ani de la Unirea celor două Principate, în semn de omagiere a înaintașilor noștri care au înfăptuit marele act de la 24 ianuarie 1859.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.