Filiala “Pintea Viteazu” – Maramureș a ANCMRR din MAI, nu depune  armele în  lupta cu acest perfid  și nevăzut  dușman al mapamondului, epidemia de Covid-19. Astfel, cu luarea tuturor măsurilor de protecție care se impun, în data de 6 mai 2021, a fost finalizat un foarte important eveniment cultural.

În prezența prefectului județului Maramureș, domnul Vlad-Emanuel DURUȘ, a vicepreședintelui Consiliului Județean Maramureș, domnul Doru Alexandru LAZĂR, a reprezentantei primăriei Baia Mare, doamna Noemi Erika VIDA, a inspectorului șef al IPJ Maramureș, domnul comisar șef Ionel TODORAN și a directorului Bibliotecii  Judetene “Petre Dulfu”, domnul prof. dr. Teodor ARDELEAN, s-a tăiat panglica filialei “Pintea Viteazu”, a bibliotecii  judetene, la sediul filialei ANCMRR din MAI. Noua  bibliotecă conține, pentru moment, circa 1060 de volume, urmând ca numărul acestora să ajungă  în cel mai scurt timp la peste 2500.

 

     

Moderatorul evenimentului a fost președintele filialei, colonel (rtg.) Ioan CETERCHI. După intonarea Imnului de Stat, s-a ținut un moment de reculegere în memoria  foștilor camarazi, plecați la stele. Preotul Isidor BERBECAR a oficiat apoi o scurtă  slujbă religioasă.

Au urmat luările de cuvânt ale prof. dr. Teodor ARDELEAN care, în stilu-i caracteristic, fiind un fin și rafinat mânuitor al slovei, a susținut o excelentă dizertație, precum și ale camarazilor din filială, colonel (rtg.) Gheorghe NEAG și colonel (rtg.) Gavril BABICIU.

Inaugurarea s-a bucurat și de prezența redactorului  Nicolae  GOJA de la Glasul Maramureșului, precum și a reprezentanților celorlalte asociații de rezerviști din Maramureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.