Veteranii, invalizii şi marii mutilaţi de război, sunt o categorie deosebită din rândul persoanelor de vârsta a treia. Domniile lor, care din nefericire sunt tot mai puțini  de la an la an, reprezintă o mică parte a tezaurului uman al Oştirii Române, ca supraviețuitori ai celui de-al doilea război mondial, ai lagărelor sovietice și naziste, ai temnițelor și injustiției regimurilor totalitare.

Veteranii de război, invalizii și marii mutilații, sunt cei care, la chemarea țării, nu au întrebat, cerut, sau pus în balanță sacrificiul vieții lor tinere. Și-au lăsat acasă părinții, frații,   surorile, soțiile şi copiii. Și-au lăsat plugul, strungul, condeiul, catedra şi au răspuns „PREZENT”, oferind, pentru apărarea ființei naționale și eliberarea gliei străbune, bunul lor cel mai de preţ – VIAȚA !!!

Sunt cei cărora țara, dar mai ales noi toți, avem onoarea, dar și datoria sfântă de a le arăta permanent binemeritata recunoștință, dragostea și respectul profund și nu doar de a ne aminti de dânșii numai la anumite evenimente.

În această zi, la Baia Mare, la Monumentul Ostașului Român, într-un cadru mult prea restrâns, datorită pandemiei de coronavirus și cu respectarea tuturor măsurilor de protecție, in prezența autorităților județene, a preotului militar, a Gărzii militare de onoare, respectiv a fanfarei municipiului, a cadrelor active, au fost onorați si salutați, cu deosebită stimă și onoare, cei doar 17 veterani maramureșeni rămași în viață și reprezentanți ai filialelor județene ai ANCMRR din MApN, MAI, SRI, și ai Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”.

Ne închinăm cu evlavie, cu pioșenie si cu deosebit respect în fața domniilor voastre, stimați Veterani de Război, Eroi ai Neamului Românesc !!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.