Miercuri 1 septembrie 2021, conform tradiției, inspectoratul județean de jandarmi teleorman ,,general de brigadă ion bunoaica”, cu sprijinul autorităților locale, a organizat o ceremonie militară la monumentul generalului de divizie (post-mortem) ion bunoaica, situat în centrul comunei natale, din localitatea Slobozia Mândra, județul Teleorman.

Ceremonia a fost prilejuită de comemorarea a 26 de ani (1 septembrie 1995) de la trecerea în neființă a generalului Ion Bunoaica, comandant al Jandarmeriei Române în perioada 1990 – 1995, precum și de aniversarea a 128 de ani ( 1septembrie 1893) de la înființarea Jandarmeriei Rurale.

La invitația colonelului Remus-Anișor Mihăilescu, împuternicit inspector șef al IJJ Teleorman, rezerviștii militari teleormăneni uniți (din cadrul ANCMRR – MAI filiala ,,Mihai Viteazul” Teleorman și Filiala județeană Teleorman a MApN ,,General David Praporgescu”), au participat cu evlavie, onoare și respect, pentru a aduce un pios omagiu celui mai mare Comandant al Jandarmeriei Române, din perioada postdecembristă, dispărut prematur, într-un tragic, stupid și … dubios accident aviatic – de elicopter, unde ancheta desfășurată la acea vreme, a fost una superficială, care a ridicat foarte multe semne de întrebare, lăsând de dorit și nelămurite multe circumstanțe, neelucidate nici până în prezent …

După prezentarea programului ceremoniei s-a desfășurat o slujbă religioasă de către preotul bisericii locale (încheiată cu ,,Veșnica Pomenire” a Eroului Jandarm, generalul Ion Bunoaica).

Ceremonia s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori din partea :  I.J.J. Teleorman ,,Gl.bg. Ion Bunoaica”, a Primăriei și a Consiliului local al comunei Slobozia Mândra, precum și din partea rezerviștilor militari teleormăneni uniți și a venerabililor veterani de război teleormăneni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.