Joi 22 septembrie 2022, la sediul ANCMRR din M.A.I. filiala „Pintea Viteazu” Maramureș, domnul col.(r) Ioan Marchiș a lansat cartea „Fotball Old boys 10-Sport Team Baia Mare„, lucrare care evocă activitatea fotbalistică de 10 ani a acestei echipe de fotbal seniori.

Pe lângă activitatea fotbalistică a acestei echipe în cei zece ani de activitate sportivă, autorul mai prezintă și pe cele 12 echipe partenere, de fotbal old boys din Maramureș, precum și participarea acesteia la diferite activități sportive în afara județului sau în străinătate, în special în Ungaria.

De asemenea, sunt prezentate meciurile de fotbal cu echipa feminină de Liga I, Independența Baia Mare (actualmente F.C. Fotbal Feminin Baia Mare), precum și activitățile caritabile organizate de această echipă, sau alte activități sportive, aducându-i-se totodată și un omagiu arbitrului Alexandru Bela, decedat de tânăr, în anul 2021.

Manifestarea a fost moderată de președintele filialei „Pintea Viteazu” a ANCMRR din MAI, d-l colonel (r) Ioan Ceterchi.

Au luat cuvântul: colonel (r) scriitor Gavril Babiciu, colonel (r) scriitor Iacob Oniga, colonel (r) dr. Nelu David-Bratu, colonel (r) Gheorghe Neag, scriitorul Vasile Bele, iar la final directorul Teatrului Ararat din Baia Mare, Claudiu Pintican care, pe lângă felicitările adresate autorului, a recitat câteva poezii în stilul său caracteristic, ca fiind unul din cei mai buni actori din Maramureș, fiindu-i înmânată totodată și legitimația de membru de onoare al filialei.

Cu aceeași ocazie, la sediul filialei a primit Diploma de Excelență cu ocazia Zilei Rezervistului, d-l colonel (r) Grigore Pampa și legitimațiile de noi membri colonel (r) Gheorghe Motoc, colonel (r) Valeria Motoc și plutonier adjutant șef Dorin Ioan Bud.

Scriitorul Vasile Bele, președintele ASCIOR Maramureș, a oferit filialei „Pintea Viteazu ” Maramureș, o cupă a Taberei literare „Oprește-mă la tine, Maramureș! Oprește-mă în tine anotimp!, pentru parteneriatul în organizarea acestui eveniment. De asemenea, a mai oferit și o diplomă de onoare, din partea Editurii „Mircea Cel Bătrân” din Băile Olănești.

Evenimentul a fost perceput de toți cei prezenți cu emoție și satisfacție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.