După cum este cunoscut, ca urmare a unei Rezoluții a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, începând din anul 1998, și în țara noastră este sărbătorită, prin tot felul de manifestări de interes local și național, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

La nivel guvernamental, în data de 29 septembrie 2022, înainte de începerea ședinței săptămânale a Guvernului României, a fost organizat un moment dedicat seniorilor țării, la care au fost invitați și reprezentanți ai organizațiilor de pensionari, între care și președintele A.N.C.M.R.R. din M.A.I., ocazie cu care domnul Nicolae-Ionel Ciucă, primul-ministru al Guvernului României, le-a adresat un mesaj din care cităm următoarele:

Îi salut cu multă căldură şi mă bucur că astăzi sunt prezenţi la începutul şedinţei de guvern doamnele și domnii invitați care îi reprezintă pe seniorii noștri.

Încercăm astfel ca, înainte de 1 octombrie, atunci când sărbătorim Ziua Internațională a Vârstnicilor, să marcăm acest moment printr-un gest de recunoștință pentru ceea ce au realizat în viață, pentru modelul dumnealor de înțelepciune, de devotament și este un mesaj cât se poate de important pe care trebuie să îl transmitem mai departe tinerei generații, astfel încât să putem să avem coerența faptelor, coerența angajamentelor, coerența responsabilității.

Vă mulțumesc pentru că ați acceptat invitația și vă transmit tuturor să fiți sănătoși, ani mulți și să ne vedem cu bine de fiecare dată când avem astfel de ocazii!

În aceeași zi, filiala București a Asociației noastre a organizat, la Casa Oamenilor de Știință din București, o acțiune dedicată camarazilor care au împlinit în acest an vârste rotunde de 70, 75, 80, 85 și 90 ani, cărora le-au fost acordate 93 diplome aniversare, afișe-calendar 2023 și insigne ale Asociației, întâlnirea încheindu-se cu un moment de socializare, apreciat de toți cei prezenți.

De asemenea, filiala Galați a ANCMRR, a sărbătorit în data de 30 septembrie, printr-o acțiune similară, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Intr-o atmosferă colegială, demnă și caldă, s-a intonat Imnul Național al României, s-a prezentat un material dedicat evenimenului, s-au înmânat sărbătoriților diplome și calendare, iar in final s-au servit aperitive și scriitorul Iosif Roca a dăruit cărți.

Și filiala “Octavian Tăslăuanu” Harghita a Asociației noastre a organizat, în data de 30 septembrie, o festivitate de sărbătorire a vârstnicilor, la care au luat parte subprefectul județului, inspectorul șef al I.P.J., președinții filialelor Asociațiilor surori din M.Ap.N., A.N.V.R. și S.R.I. Cu această ocazie au fost acordate ajutoare bănești unui număr de 5 pensionari, precum și 20 diplome aniversare pentru camarazii cu vârste rotunde.

Tot în ziua de 30 septembrie 2022, filiala Iași a organizat manifestările dedicate acestei zile, în sala de ședințe de la Poliția Municipiului Iași, la care au participat 45 de rezerviști. Au fost înmânate 26 de diplome de onoare unor rezerviști care s-au evidențiat în activitățile filialei și au fost acordate ajutoare în bani unui număr de 4 camarazi care se confruntă cu probleme de sănătate și dificultăți financiare.

Sâmbătă 1 octombrie conducerea filialei Covasna a organizat și ea o acțiune dedicată seniorilor,

De asemenea, filiala Mehedinți a organizat, tot în ziua de sâmbătă 1 octombrie, o întâlnire cu seniorii, membri ai Asociației, la Palatul Culturii din Drobeta Turnu – Severin, urmată de o masă festivă la restaurantul Dunărea Albastră.

La Buzău, filiala ANCMRR-MAI din județ a organizat, sub patronajul Primăriei municipiului Buzău, împreună cu Asociația Pensionarilor Civili Frăția, un concurs de șah, table și remmy sub titulatura de „CUPA SENIORULUI.” Filiala Asociației noastre a fost reprezentată de trei camarazi, dintre care unul – plutonier adjutant șef (r) Săndel Matei – a fost arbitru la șah, iar colonelul (r) Constantin Cucu și plutonier adjutant șef (r) Florin Vasile Deacanu, participanți la aceeași disciplină, primul obținând locul trei și medalia de bronz, iar celălalt locul 4. Premierea câștigătorilor a fost făcută de către primarul municipiului – inginer Constantin Toma.

Activități asemănătoare au avut loc și la filiala Mureș a Asociației, care s-au bucurat de aprecierea celor care au fost sărbătoriți.

Redăm câteva fotografii de la aceste manifestări, prezentate anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.