Sâmbătă 26 martie 2023, conducerea filialei județene Timiș a A.N.C.M.R.R. din M.A.I. a organizat o excursie in Ungaria, la Gyula și în localitatea Szeghalom, la care au luat parte 50 de membri ai Asociației și ai familielor acestora.

A fost vizitată Catedrala Ortodoxă Românească „Sfântul Ierarh Nicolae” din orașul Gyula, un monument istoric și de arhitectură care reprezintă rodul credinţei şi al jertfei credincioşilor ortodocşi români din Ungaria.

În continuare a fost vizitată Cetatea din Gyula, construitã între anii 1403 și 1445, în stilul gotic.

După servirea mesei de prânz, excursioniștii s-au deplasat în localitatea Szeghalom unde a fost vizitat un muzeu militar înființat și întreținut exclusiv de comandantul unității locale de pompieri, idee care i-a venit în urma unei misiuni pe care a avut-o în România undeva la începutul anilor 1990, când a primit cadou o caschetă românească de pompieri, aceasta fiind piesa de căpătâi a întregii colecții.

În data de 25 aprilie a.c., la invitația Asociației Cadrelor Militare din M.A.I. din Zrenjanin/Serbia, cu ocazia sărbătoririi a 48 de ani de la înființare, un grup de aproximativ 1oo de membri ai filialei județene Timiș a A.N.C.M.R.R  din M.A.I., în frunte cu președintele acesteia, colonel (r). Dragos-Valentin Dumitrașcu, s-a deplasat în Serbia. La întâlnire au fost prezente  delegații ale cadrelor militare în rezervă și retragere din Voivodina Niș/Serbia, precum și din Seghedin /Ungaria, delegația noastră fiind cea mai numeroasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.