Sâmbătă, 25 mai 2024, Hanul Calea Aradului km.6 din Timișoara, a fost locația potrivită pentru sărbătorirea „ZILEI REZERVISTULUI MILITAR”, în cadrul unei acțiuni inedite – FESTIVALUL CEAUNELOR, ediția I.

Organizatorii: filiala județeană Timiș a A.N.C.M.R.R din M.A.I., I.P.A. Secția Română, Regiunea 1 Timiș și filiala Județeană Timiș „col. Ion Enescu” a A N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza” din M.Ap.N.

Cele 3 asociații, împreună cu sponsorii care s-au implicat în această actiune, au reușit să adune laolaltă, peste 250 de persoane, din care și 45 de colegi din Ungaria și Serbia.

La ora 08.00, la ședința tehnică au răspuns prezent 5 echipe din România și 4 echipe din Ungaria. A fost prezentă și o echipă a Operei Naționale din Timișoara, coordonată de fostul Prim Balerin al Operei Timișorene, Alin – Vasile RADU, în afara concursului, cu un ceaun cu produse tradiționale.

Acțiunea a fost pigmentată, cu o expoziție de caricaturi a celebrului caricaturist Cristia VECERDEA – „CRIV” având tema: „Marii Sportivi ai României”, complementată cu caricaturi „la minut” pentru toți cei care au dorit să plece cu o amintire a acestei zile.

Și cum muzica nu putea lipsi, Ansamblul”Stelele Banatului” și soliștii Ghiță BERINDE și Sara BOCȘAN, au întreținut atmosfera.

Juriul format din bucătari profesioniști, în urma vizualizării, a aspectelor care au ținut de organizare, pregătire, lucrul, dar mai ales a degustării bucatelor a decis: locul I – echipa I.P.A. Regiunea 1 Timiș, locul II – FRANKO Team – ANCMRR din MAI – filiala Timiș și locul III – Echipa I.G.I. cărora le-au fost înmânate cupe și medalii.

Pe baza votului publicului, premiul i-a fost atribuit cupa echipei FRANKO Team și o diplomă specială pentru „echipa Deta”, pentru prezentarea tradițională a standului.

Diplome au primit și celelalte echipe pentru participarea la Prima ediție a Festivalului Ceaunelor organizată în cadrul „Zilei Rezervistului Militar”.

Pentru toți participanții, colegul Francisc KOHONITZ – membru al Comitetului Executiv al filialei Județene Timiș a A.N.C.M.R.R.din M.A.I. dar și concurent în cadrul Festivalului Ceaunelor, a pregătit 2 ceaune de gulaș tradițional.

Antren, bună dispoziție, bucate și băuturi pentru toate gusturile, au fost ingredientele unei zile reușite. Pentru cei care nu au fost prezenți, au ce sa regrete, iar imaginile nu surprind și aromele bucatelor. Și pe lângă faptul ca au mâncat foarte bine, au fost foarte mulți participanți care au plecat acasă, cu câte un castron de gulaș, pentru a gusta și alții din bucatele pregătite.

O reușită care ne îndeamnă ca această acțiune să fie permanentizată în beneficiul colegilor, familiilor și colaboratorilor noștri!

La mulți ani tuturor rezerviștilor militari, să aveți sănătate și viață lungă, împreună cu familiile dvs.!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

One thought on “ZIUA REZERVISTULUI MILITAR SĂRBĂTORITĂ LA TIMIȘOARA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.