Ca în fiecare an, Ziua Rezervistului Militar a fost prilejul folosit de camarazii noștri din toate filialele Asociației pentru a organiza și a participa la o serie întreagă de manifestări și acțiuni consacrate acestei sărbători.

Prezentăm în continuare spicuiri și imagini de la câteva din aceste acțiuni la care cadrele militare în rezervă și în retragere au luat parte.

FILIALA TIMIȘ. Sâmbătă, 25 mai, Hanul Calea Aradului km.6 din Timișoara, a fost locația potrivită pentru sărbătorirea „ZILEI REZERVISTULUI MILITAR”, în cadrul unei acțiuni inedite – FESTIVALUL CEAUNELOR, ediția I, organizată de filiala județeană Timiș a A.N.C.M.R.R din M.A.I., I.P.A. Secția Română, Regiunea 1 Timiș și filiala Județeană Timiș „col. Ion Enescu” a A N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza” din M.Ap.N. Cele 3 asociații, împreună cu sponsorii care s-au implicat în această actiune, au reușit să adune laolaltă, peste 250 de persoane, din care și 45 de colegi din Ungaria și Serbia. A fost prezentă și o echipă a Operei Naționale din Timișoara, coordonată de fostul Prim Balerin al Operei Timișorene, Alin – Vasile RADU, în afara concursului, cu un ceaun cu produse tradiționale.

FILIALA IAȘI. In ziua de 28 mai, filiala Iași a Asociației noastre a organizat, la Cercul Militar Iași, împreună cu filiala „Henri Coandă” Iași a ANCMRR din M.Ap.N., festivitățile dedicate Zilei Rezervistului Militar și a aniversări înființării celor două structuri asociative surori.

Au participat la eveniment primarul municipiului Iași, comandantul Garnizoanei Iași, președintele ANCMRR din M.Ap.N. „Henri Coandă” filiala Iași, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” filiala Iași, locțiitorul șefului IPJ Iași, directorul filialei Iași a Muzeului Militar Central București, precum și peste 70 de rezerviști, membri ai celor două filiale

Au fost prezentate, de către organizatori și invitați, alocuțiuni privind cele două sărbători, precum și importanța și rolul rezerviștilor în actuala conjunctură externă.

În final conducătorii celor două filiale au acordat participanților și invitaților Diplome de Merit, Diplome de Excelență și Diplome de Onoare.

Conducerea filialei Iași a acordat 7 Diplome de Excelență reprezentanților structurilor care i-au sprijinit activitatea, precum și 25 Diplome de Onoare rezerviștilor, membri ai acestei filiale, care s-au remarcat prin activitățile desfășurate în cadrul Asociației noastre.

FILIALA MARAMUREȘ. Marți 28 mai 2024, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din M.A.I – filiala ,,Pintea Viteazu” Maramureș, a organizat la Poligonul de tir al SC. WALTER BLS S.R.L. din Baia Mare, ediția 2024 a Concursului de tir sportiv cu pistolul, dotat cu ,,CUPA REZERVISTULUI”. În competiție s-au înscris 21 concurenți și fiecare a folosit cinci cartușe pentru antrenament și cinci pentru concurs.

Primii trei clasați au fost recompensați cu câte o cupă și o diplomă, iar ceilalți concurenți cu câte o diplomă.

FILIALA PRAHOVA. In ziua de 30 mai, intre orele 11.00 – 12.00, la I.J.P. Prahova avut loc ședința festivă a membrilor filialei ANCMRR din M.A.I., la care au participat 52 rezervisti. A fost prezent domnul gral (r) dr. Vencerone Vlăsceanu, felicitat cu ocazia Zilei de naștere. Celor prezenti li s-au înmânat diplome de merit, semnate de președintele nou ales al ANCMRR din M.A.I., domnul general de brigada Tudor-Dorel Sandu.

Filiala ALBA. În ziua 31 mai, cu începere de la ora 11.00, în Piața Cetății din Alba Iulia, a fost sărbătorită Ziua Rezervistului Militar. Activitatea a fost organizată de către filiala „GEMINA” a ANCMRR din M.Ap.N. și filiala ” AVRAM IANCU” a ANCMRR din M.A.I., cu sprijinul Garnizoanei Alba Iulia.

La această au participat reprezentanți ai administrației județene și locale, instituții publice, reprezentanți ai Bisericii și numeroși locuitori ai municipiului, alături de un număr mare de turiști.

La BUCUREȘTI, în organizarea ANCMRR „Alexandru Ioan Cuza” din M.Ap.N, a avut loc, în ziua de 31 mai, o adunare festivă la care au luat parte membri ai tuturor asociațiilor semnatare ale Acordului-Cadru, între care și membri ai Consiliului Director al ANCMRR din M.A.I. și ai filialei București a Asociației noastre. Cu această ocazie, la monumentul Eroilor de la Universitatea Națională de Apărare Carol I, reprezentanții Asociației noastre au depus o coroană de flori spre cinstirea memoriei Eroilor Neamului Românesc.

FILIALA VÂLCEA. La data de 31 mai, filiala Vâlcea a A.N.C.M.R.R. din M.A.I. a organizat sărbătorirea „Zilei Rezervistului Militar”, la Restaurantul Paradis din Rm. Vâlcea, la care au participat 60 de membri.

Au onorat invitația conducerii filialei reprezentanții Instituției Prefectului Judetului Vâlcea, Consiliului Județean Vâlcea, Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea, Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea si Inspectoratului Judetean pentru Situații de Urgență Vâlcea, cărora le-au fost înmânate diplome de participare.

Cel mai vârstnic membru participant a fost domnul plt. adj. șef (r) Constantin Preoteasa, care a primit și o diplomă aniversară cu ocazia împlinirii a 90 de ani. Diplome similare au primit și alți membri pentru aniversarea a 60, 70 și 80 de ani, precum și membrii care au sprijinit activitatea asociației pe parcursul anului precedent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.