Marți, 18 martie, a avut loc bilanţul anual al activităţilor desfăşurate de rezerviştii Sucursalei Câmpulung Moldovenesc din Filiala Suceava a ANCMRR din MAI pe anul 2024. Evaluarea s-a desfășurat la sediul Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, în prezenţa gl. mr. (r) dr. Ion Burlui, preşedintele Filialei Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria şi vicepreşedinte al Asociaţiei Rezerviştilor MAI „Ştefăniţă Vodă” din Suceava, şi sub coordonarea col. (r) Vasile Vargan, preşedintele rezerviştilor câmpulungeni afiliaţi organizaţiei din reşedinţa de judeţ.

Președintele col. (r) Vasile Vargan a reamintit celor prezenţi faptul că organizaţia pe care o conduce fiinţează din anul 1991 şi că s-a constituit, încă de pe atunci, din cadre MAI în rezervă şi în retragere „oneşti, care au făcut cinste uniformei pe care au purtat-o și armei din care au făcut parte […], care au jurat credinţă ţării şi poporului român […], şi pentru care misiunile pe care le-au avut de îndeplinit au fost întotdeauna mai presus decât orice, în multe situaţii.

Implicaţi activ în toate activităţile şi manifestările organizate de Primărie şi Garnizoana militară Câmpulung Moldovenesc, membrii Asociaţiei Rezerviştilor MAI „Dragoş Vodă” au participat la festivităţile organizate de Ziua Culturii Naţionale, Ziua Unirii Principatelor, Ziua Eroilor, Ziua Armatei, Ziua Bucovinei şi Ziua Naţională.

Notabile sunt şi activităţile desfăşurate de membrii asociaţiei în perioada anterioară, pentru întreţinerea celor 50 de morminte din Cimitirul eroilor Câmpulung Moldovenesc, implicare în proiectul „Educaţie juridică” desfăşurat în şcolile gimnaziale, pentru prevenirea actelor de violenţă şi o mai bună cunoaştere a legislaţiei rutiere, activităţi în care s-au remarcat col. (r) Vasile Vargan, plt. adj. şef (r) Petru Bîndiul, plt. adj. şef (r) Gheorghe Ungureanu. Aceleaşi cadre s-au remarcat în propunerile făcute municipalităţii pentru o mai bună sitematizare a circulaţiei rutiere în municipiu şi care au fost puse în practică, aceasta şi în virtutea bunei colaborări şi conlucrări pe care Asociaţia Rezerviştilor MAI „Dragoş Vodă” o are cu Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

A fost evidenţiat și faptul că în 2024, în semn de solidaritate, membrii asociaţiei rezerviştilor câmpulungeni s-au implicat în activităţi de protecţie socială – prin sprijin financiar – a cadrelor MAI în rezervă, defavorizate sau a membrilor de familie ai acestora, la nivelul organizaţiei funcţionând şi o modalitate de împrumut în sistem CAR, iar lunar – reunindu-i pe cei care îşi serbează ziua de naştere în acea perioadă – membrii asociaţiei fiind sprijiniţi în organizarea aniversărilor și primind cu această ocazie diplome personalizate. A fost evidenţiat şi preotul misionar Nicolae Moroşanu, membru al asociaţiei, pentru actele de caritate pe care le-a efectuat în ajutorarea celor cu nevoi sociale şi slujbele de pomenire pe care le face întru pomenirea celor 108 camarazi care, rând pe rând, au plecat după anii ’90 într-o lume mai bună.

Au fost prezentate și concursurile de tir, şah şi tenis de masa la care au participat membrii asociaţiei şi rezerviştii col. (r) Vasile Vargan, col. (r) Vasile Aioanei, col. (r) Florin Gavril, plut. adj. şef (r) Constantin Acasandrei, plut. adj. şef (r) Stelică Pîntea, plut. adj. şef (r) Petru Bîndiul.

A fost subliniată și preocuparea pe care membrii Asociaţiei o au pentru apărarea drepturilor financiare legitime a drepturilor de asociere şi a celorlalte drepturi prevăzute în Constituţie şi legi speciale, pentru care, în semn de solidaritate la nivel naţional, parte din membrii asociaţiei au participat la mitingurile organizate şi desfăşurate de rezervişii MApN şi MAI în anul 2024, în Piaţa Victoriei din Capitală.

Din cotidianul Crai Nou

https://www.crainou.ro/2025/03/25/rezervistii-campulungeni-la-ceas-de-bilant/ 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.