În ziua de 24 martie 2016, un grup de 16 membri ai sucursalei Câmpulung a A.N.C.M.R.R. din M.A.I., antrenați de președinte, domnul colonel (r.) Gheorghe Malea, a efectuat o excursie în oraşul Mioveni, judeţul Argeş, având ca principal obiectiv vizitarea Uzinei de automobile Dacia-Groupe Renault, vizită realizată cu acordul personal al Preşedintelui Director General, domnul Nicolas Maure.

Oaspeții au fost primiţi în sala de protocol, unde şeful Serviciului comunicare şi relaţii cu publicul, domnul Marius Manea, le-a adus la cunoștință câteva date privind realizările uzinei, obiectiv economic care numără 14.000 de angajați, are o pondere de 3% în PIB-ul național și 8% din exporturile României și asigură, în mod gratuit, apa potabilă pentru locuitorii orașului Mioveni.

După aceea, oaspeții au vizitat principalele secţii ale uzinei, unde li s-a prezentat procesul de producţie, realizat în mare parte numai cu roboţi industriali.

La încheierea vizitării uzinei, grupul de pensionari, însoțiți de directoarea Casei de Cultură a Sindicatelor Mioveni, doamna Coca Panait, au fost invitați la Muzeul Etnografic, obiectiv amenajat într-o ,,culă“, (fortăreaţă) construită la 12 septembrie 1806, transformată în muzeu în anul 1970, grație eforturilor profesorului Constantin Năstase, care, deși a împlinit venerabila vărstă de 102 ani, a fost ghidul delegației.

Vizita s-a încheiat cu un frumos și emoționant spectacol folcloric, prezentat de Ansamblul Dorulețul, la Centrul Cultural Mioveni.

One thought on “În vizită la constructorii Daciei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.